Tiramisutrüffel
Hozzávalók (4 személyre):
1 evőkanálnyi instantkávé-granulátum
1,25 dl forró víz
2 evőkanálnyi ánizslikőr (vagy egyéb likőr)
12,5 dkg babapiskóta
1,8 dl tejszín
5,5 dkg porcukor
50 dkg mascarpone sajt
0,8 dl marsala (édes olasz bor), esetleg sherry
2 teáskanálnyi kakaópor
Keverjük össze egy kis tálban a kávét a forró vízzel, majd adjuk hozzá a likőrt. A piskótákat törjük ketté.
Verjük fel a tejszínt, a porcukrot és a mascarponét gépi habverővel egy kisebb tálban. Óvatosan keverjük hozzá a marsalát.
Mártsuk meg a piskóta felét a kávéban, és tegyük négy 3,75 dl-es kehelybe. A mascarpone felét szedjük a piskótákra. A piskóta másik felét is mártsuk meg a kávés keverékben, és rétegeljük a mascarponés keverékre, majd fedjük be a maradék mascarponéval.
Szórjuk meg a tetejét kakaóporral.
(Elkészítési idő: 20 perc.)