Csak azért írom be most, hogy el ne felejtsem.
ZÖLDSÉG VEREM KÉSZÍTÉS - ŐSSZEL
50-60 cm mély négyzetes árok, belefektetem a zöldséget, krumplit,
A gödörre botokat fektetek, rá faleveleket, és úgy rá a földet.
(Jó sok falevél és fű kell rá, és arra földet teszek.)
Egy botot úgy teszek, hogy a kezemmel beférjek a gödörbe.
Ez az ajtajául szolgál, amit egy rongydarabbal eltakarok.
És akkor van egy szabályos verem a zöldségeknek. Telesen frissek maradnak.
Lehet tenni egy fadarabot a bejárata elé, hogy el legyen zárva, és csak akkor veszem el, amikor benyúlok.
A szája köves részen van, hogy le tudjak térdelni hozzá, és onnan lehet benyúlni a verembe.
Amikor hó van, az már direkt jó, mert a hó leszigeteli.
Amikor szükséges, az ajtajánál a rongyot elveszem, és benyúlok a zöldségért.
Ilyen veremben a zöldség nem fagy meg.
Kraszlán Ica diktálta le - az édesanyjától tanulta.